جستجو

09399994645

(مشاوره رايگان از 9 الی18)

رويان کشت امين

علت خشک شدن ناگهانی درخت گیلاس

علت خشک شدن ناگهانی درخت گیلاس

علت خشک شدن ناگهانی درخت گیلاس می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد اما اگر گل ها، برگ ها و نوک شاخه ها ناگهان شروع به خشک شدن کردند ، این بدان معناست که درخت شما مبتلا به مونیلیوز است. یک بیماری قارچی که اگر اقدامات لازم را برای مبارزه با آن انجام ندهید ، گیلاس می میرد و قارچ به درختان دیگر نیز سرایت می کند. عوامل ایجاد کننده این قارچ توسط باد یا حشرات در فصل بهار و در زمان گلدهی بیشتر به چشم می خورد. این حشرات از طریق پشت گل ها به داخل چوب نفوذ کرده و آن را از بین می برند. به این ترتیب چوب آسیب دیده و از هدایت آب جلوگیری می کند ، به همین دلیل نه تنها گلها بلکه برگها و شاخه ها نیز خشک می شوند.

شرایط مطلوب برای توسعه این قارچ رطوبت زیاد در طول گلدهی است. باران های مکرر در بهار نیز به این امر کمک می کند. اگر در طول گلدهی باغ آب و هوای خشک وجود داشته باشد ، گیلاس به ندرت به مونیلیوز بیمار می شود.

گیلاس های کاشته شده در مناطق پست، در مناطقی که توسط باد دمیده نمی شوند ، مستعد ابتلا به این بیماری هستند. نه تنها درختان گیلاس، بلکه درختان آلو و بادام و سایر میوه های سنگی نیز از این بیماری رنج می برند.

علائم مونیلیوز یکی از علت های خشک شدن ناگهانی درخت گیلاس

اولین علامت مونیلیوز خشک شدن ناگهانی شکوفه های گیلاس است. آنها قهوه ای می شوند انگار در اثر سرما یا آتش آسیب دیده اند. پس از گل ، برگ ها تحت تأثیر قرار می گیرند. ابتدا لبه ها خشک می شوند و سپس کل برگ به طور کامل خشک می شود.

تفاوت این بیماری با سایر بیماری ها این است که برگ ها پس از خشک شدن نمی ریزند ، بلکه روی شاخه ها آویزان می مانند. سپس نوک شاخه ها شروع به خشک شدن می کنند. یکی دیگر از علائم آن این است که روی برش چوب حلقه های تیره دیده می شود.

معمولاً از شروع عمل قارچ تا خشک شدن کل شاخه ، حدود 30 روز طول می کشد. اگر این بیماری درمان نشود، پس از مدتی نهال گیلاس می تواند به طور کامل بمیرد.

اگر برگ گیلاس خشک شد چه باید کرد؟

اگر برگ های گیلاس شروع به خشک شدن کردند ، اولین قدم قطع تمام شاخه های بیمار است. حتی 15 سانتی متر از قسمت سالم را هم قطع کنید، زیرا عوامل ایجاد کننده قارچ ، با نفوذ به چوب سالم ، بلافاصله خود را نشان نمی دهند. تکه های بریده شده چوب نباید روی هم چیده شوند و توده آن ها لزوماً سوزانده می شوند.

درختان با قارچ کش های حاوی مس درمان می شوند. کل درخت و تنه را اسپری کنید. مطمئن شوید که تمام میوه های سنگی را که در نزدیکی درخت بیمار رشد می کنند، بررسی کنید. در پاییز بهتر است تمام بقایای گیاهی از زیر درختان جمع آوری و سوزانده شوند.

علت خشک شدن ناگهانی درخت گیلاس

پیشگیری از این بیماری

هنگام احداث باغ گیلاس باید احتمال بیماری را در نظر بگیرید. انتخاب مکان مناسب برای کاشت مهم است، محل باید روی تپه باشد و همچنین آب های زیرزمینی نباید بیش از 1.5 متر از سطح عبور کنند.

ارقامی که کاملاً از مونیلیوز محافظت شوند هنوز پرورش داده نشده اند، اما گیلاس های جدید و مدرن در صورت برآورده شدن شرایط رشد در برابر عفونت مقاوم تر هستند. بهتر است برای پیشگیری به نکات زیر توجه نمایید:

  • کاشت را غلیظ نکنید ، فاصله بین درختان باید حدود سه متر باشد.
  • هرس قانونی را به موقع انجام دهید ، رشد بیش از حد را حذف کنید.
  • درمان پیشگیرانه آماده سازی های حاوی مس باید حداقل دو بار در فصل انجام شود:
  • وقتی جوانه ها باز می شوند ؛
  • وقتی میوه ها بسته می شوند ؛
  • حشره کش ها را در برابر آفات بپاشید ، در حالی که مهم است زمان جمع آوری میوه ها را در نظر بگیرید.
  • در پاییز لازم است لانه حشرات را بردارید.
  • مطمئن شوید که دایره تنه را علف هرز کرده یا مرتباً علف زیر گیلاس را بچینید.
  • در پاییز ، برگهای افتاده را جمع آوری و بسوزانید ؛
  • پوست در حال مرگ باید در پاییز تمیز شود.

اگر منطقه ای متروک با درختان سنگی در کنار باغ شما وجود دارد ، توصیه می شود آن را با قارچ کش ها نیز درمان کنید. این از شما محافظت می کند باغ گیلاس از عوامل بیماری زای مونیلیوز ، که به راحتی از درختان بیمار به درختان سالم منتقل می شوند.

دیگر علت های خشک شدن درخت گیلاس

در صورت بروز هرگونه خشک شدن فوراً اقدامات لازم را برای نجات درخت انجام دهید. علت خشک شدن ناگهانی درخت گیلاس در زمان های متفاوت و با علائم خاصی همراه است که آن ها را در این قسمت بررسی می کنیم.

  • خشک شدن تابستانی:

اگر در نیمه دوم تابستان شاخه های درختان ناگهان شروع به پژمرده شدن و خشک شدن کنند و مشکل به سرعت گسترش یابد ، احتمال فعال شدن مونیلیوز زیاد است. درختان گیلاس باید در سالهایی با تابستان های بارانی و زمستان هایی با هوای معتدل از این بیماری محافظت شوند.

  • خشک شدن پاییزی:

اگر ریزش برگ در اولین ماه های پاییز مشاهده شود به عنوان علامت کوکومیکوز ، نوع دوم بیماری قارچی درختان میوه سنگی در نظر گرفته می شود. مرحله بعدی انجماد شاخه های گیلاس در ماه های زمستان است.

  • سوسک:

این بیماری زمانی رخ می دهد که سوسک روی درخت گیلاس قرار گیرد. در ادامه این بیماری خشک شدن درخت رخ می دهد. درختان پیر در برابر حمله این آفت مقاومت نیستند و می میرند. اما درختان جوان با کمک دارو می توانند با سوسک ها مقابله کنند و بهبود یابند.

  • کل گیلاس ناگهانی و بلافاصله خشک می شود:

دلیل آن گرم شدن ریشه در نظر گرفته می شود و این موضوع به نقض الزامات فناوری کشاورزی هنگام کاشت نهال گیلاس و مراقبت از آن مربوط می شود.

  • آبیاری درخت گیلاس

بهترین راه فهمیدن زمان آبیاری درخت گیلاس بررسی ۱۰ الی ۵ سانتیمتر از لایه‌ های خاک است اگر خاکستر کاملاً سفت و استخوانی شده باشد درخت نیاز به آبیاری دارد و گرنه نیاز به آبیاری نیست و حالا به تفکیک در مورد عواقب آبیاری بیش از حد و آبیاری کم درخت گیلاس می پردازیم:

آبیاری بیش از حد درخت گیلاس

اگر خاک شما آب را در خود نگه می دارد یعنی به اصطلاح دو یا سه ساعت پس از آبیاری آب به داخل زمین نفوذ نمی‌ کند باید خاک خود را اصلاح کنید برای این کار خاک را با کمپوست ، ماسه ، یا پرلیت اصلاح کنید آبیاری بیش از حد درخت گیلاس منجر به پوسیدگی ریشه درخت گیلاس می شود که بیماری قارچی را به دنبال دارد.

در اثر این اتفاق برگ‌ های درخت زرد شده و در طی چند هفته تا چند ماه بسته به شرایط می ریزد و به درخت گیلاس خسارت وارد می‌ کند که نمی‌ توان آن را احیا کرد علت خشک شدن ناگهانی درخت گیلاس با آبیاری بیش از حد خیلی راحت قابل حل می باشد کافی است مدت آبیاری خود را کم کنید و در خاکهای رسی مواظب نحوه آبیاری خود باشید.

آبیاری کم درخت گیلاس

باعث پیچ خوردن برگهای درخت می شود این عمل یک عمل دفاعی است تا درخت آب زیاد از دست ندهد از این گذشته در اثر آبیاری کم درخت گیلاس ، درخت انرژی خود را صرف زنده ماندن می کند و برای محصول دهی هیچ انرژی نمی ماند اما چاره چیست ؟ اول اینکه هر دو ماه یک سانت کمپوست دور درخت بریزید کمپوست علاوه بر تامین مواد مغذی به ساختمان خاک کمک می کند به طوری که کمپوست با افزایش یک درصدی مواد آلی خاک می‌ تواند ۲۰ هزار گالن آب بیشتر در هکتار نگه دارد.

راه دوم ریختن همان مقدار مالچ در اطراف درخت البته با فاصله حداقل ۷ سانتی از تنه درخت است. مالچ از تبخیر آب جلوگیری می کند و در نتیجه خاک آب کمی از دست می دهد که باعث می شود درخت گیلاس دچار کم آبی نشود و در ضمن اگر از مالچ استفاده کنید دفعات آبیاری شما نیز کم می شود. بهترین مالچ برای درخت گیلاس برگ و پوست کاج سوزنی می باشد امیدوارم علت خشک شدن ناگهانی درخت گیلاس به وسیله آبیاری کم را متوجه شده باشید.

انتخاب منطقه کشت درخت گیلاس

پیشنهاد میکنیم درخت گیلاس رو در مناطق معتدل به کاری در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری البته به جز گیلاس سورینام مختص مناطق گرمسیری می باشد. درخت گیلاس اگر در آب و هوای مخصوص خود کشت شود دچار استرس می شود برگ هایش می‌افتد یا پیچ می‌خورد که نشان دهنده عدم رضایت درخت از شرایط است.

انتخاب کود مناسب درخت گیلاس

سومین علت خشک شدن ناگهانی درخت گیلاس عدم انتخاب کود مناسب است اگر درخت گیلاس دچار مشکل کمبود مواد مغذی باشد چندین مورد را امکان دارد مشاهده کنید رشد ضعیف ، میوه دهی یا گلدهی ضعیف ،برگ ها زرد می‌شود و دچار ریزش می‌شود و در نهایت مرگ درخت بنابراین چگونه باید مطمئن شویم که علت خشک شدن ناگهانی درخت گیلاس ما کمبود مواد مغذی نباشد. مثل دیگر گیاهان درخت گیلاس نیز به سه ماده مغذی نیتروژن ، فسفر، پتاسیم (NPK) نیاز دارد درختان گیلاس معمولاً کود با نیتروژن کمتر را ترجیح می دهند.

بیماری های رایج درخت گیلاس

تاثیر بیماری های گیلاس به اندازه موارد ذکر شده رایج نیستند اما می توانند علت خشک شدن ناگهانی درخت گیلاس باشند مخصوصاً زمانی که شما فقط درخت‌ گیلاس کشت می کنید شایع‌ ترین بیماری‌ ها که درخت گیلاس مشاهده می‌شوند:

  • شانکر باکتریایی
  • پوسیدگی سیاه یا گال سیاه گیلاس
  • پوسیدگی قهوه ای
  • لکه برگی گیلاس
  • سفیدک پودری
  • زنگ
  • لکه نقره ای

به خاطر داشته باشید بهترین راهکار دفاع در مقابل آفات و بیماری ها خاک خوب و تنوع زیستی است.

خاک خوب برای درخت گیلاس حیاتی می باشد چون مواد مغذی فراوان دارد و فعالیت بیشتر میکروارگانیسم ها میشود که برای سیستم ایمنی درخت بسیار مفید هستند که حتی می‌ تواند درختان مجاور را قبل از رسیدن آفات به آنها مطلع سازند و درخت مواد شیمیایی مختلف برای دفع خطر تهدید از خود تولید کند.

تنوع زیستی یا تنوع در کشت به اندازه ای مهم است که اگر یک بیماری یا آفت بتواند به یک درخت آسیب برساند اما اگر به نوع دیگر برسد با مواد شیمیایی متفاوت و دفاعیات مختلف روبرو می شود که نمی تواند کاری پیش ببرد این مهم گاهی اوقات آفت را کاملاً متوقف می سازد.

دیدگاه ها 0

درباره این مطلب دیدگاهی ارسال کنید